“De redactie bestaat uit een hele leuk club mensen die altijd voor je klaar staat als dat nodig is.”

Alain Baptiste vertelt

Alain Baptiste is Ambtenaar Burgerlijke Stand Gemeente Den Haag

Hij vertelt over zijn werk binnen de kennisbank.

1. Hoe lang ben je redactielid van de kennisbank en hoe ben je uiteindelijk redacteur geworden?

“Ik ben rond het jaar 2002 door mijn toenmalige collega en redactielid, Rob Lambooy gevraagd een bijdrage te leveren aan de kennisbank die toen nog bestond uit losbladige bundels. Ik heb het al die jaren zo naar mijn zin gehad, dat ik nooit meer ben weggegaan.”

2. Wat maakt het werk als redactielid zo leuk?

“In de eerste plaats de collegialiteit. Ik heb al die jaren genoten van de discussies met mensen die in de praktijk hun sporen hebben verdiend en verstand van zaken hebben. Niet dat iedereen het altijd met elkaar eens is, maar dat maakt het juist interessant en zo breng je de discussie en inzichten wel verder. Je ziet zo ook dat er soms meer dan één oplossing is voor een probleem of vraagstuk. Daarnaast is het een goede manier om je kennis op peil te brengen en te houden. Heel leerzaam allemaal.”

3. Wat zijn tot nu toe je leukste werkzaamheden voor de kennisbank geweest?

“Ik vind eigenlijk alles leuk. Waar ik echter de meeste energie van krijg zijn die werkzaamheden waarbij je samen met een collega of collega’s kan sparren over bijvoorbeeld nieuwe, voor de praktijk soms erg ingewikkelde wetgeving of bijvoorbeeld jurisprudentie die grote gevolgen heeft voor de praktijk. Als je dan, al dan niet samen, een bijdrage kan leveren aan het begrijpelijk maken van soms ingewikkelde materie, dan geeft dat een goed gevoel.”

4. Waarom zou je iedereen aanraden auteur voor de kennisbank te worden?

“Ik zou iedereen aanraden auteur van de kennisbank te worden omdat je ontzettend veel leert, het een goede manier is om je kennis op peil te brengen en ook actueel te houden en je een bijdrage kunt leveren aan het een stukje begrijpelijker maken van ons ingewikkelde vakgebied. Daarnaast bestaat de redactie uit een hele leuk club mensen die altijd voor je klaar staat als dat nodig is.”

Aanmelden introductiebijeenkomst

Enthousiast geworden en heeft u interesse om in onze redactie te komen? Meld u zich snel en vrijblijvend aan voor onze introductiebijeenkomst.