Wat staat er in VIND Burgerzaken?

In de zeer complete kennisbank VIND Burgerzaken vindt u als burgerzaken professional alles wat u dagelijks nodig heeft.  Van overzichtelijk weergegeven landeninformatie en nationaliteitswetgeving tot alles over de BRP en verkiezingen. Met VIND Burgerzaken heeft u alles op één plek.

Praktische tools

VIND Burgerzaken is dé kennisbank die uw werk makkelijker maakt. Met regelmatig nieuwe voorbeelddocumenten, praktijkvragen, checklists, modellen en beslisbomen. Op deze manier blijven wij investeren in kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Beslisbomen

Dat is makkelijk: stap voor stap naar het juiste antwoord. Soms heeft u te maken met complexe situaties met veel uitzonderingen. In dat geval kunt u de beslisbomen van VIND Burgerzaken goed gebruiken. Door ja of nee te antwoorden op een reeks van vragen, komt u altijd op het juiste antwoord uit. Er zijn beslisbomen over o.a. geboorte, adoptie en scheiding.

Landeninformatie

In de kennisbank vindt u alle benodigde informatie over onder meer afstamming, naam en legalisatie en overlijden. Overzichtelijk weergegeven per land, met korte teksten zodat u snel vindt wat u zoekt.

BPR / BPR Koppelingen

Samenwerking met Centric, Gemboxx, Pinkroccade en Procura. Ter ondersteuning van de modernisering van de BRP heeft VIND Burgerzaken een koppeling gemaakt tussen de kennisbank en de BRP systemen van diverse leveranciers. Hiermee werkt u nog efficiënter en bespaart u veel tijd aan zoeken.

Eigen Beleid

Voeg uw Eigen Beleid toe voor een compleet overzicht, alleen zichtbaar voor uw organisatie. Naast landelijke wet- en regelgeving hebben overheden vaak ook eigen beleid geformuleerd. Met de Eigen Beleid tool heeft u de mogelijkheid om dit lokale beleid op te nemen binnen de kennisbank, zodat alle informatie op één plek staat. Deze documenten zijn alléén zichtbaar voor u en uw collega’s binnen uw organisatie.

Nederlandse Nationaliteitswetgeving

VIND Burgerzaken bevat uitgebreide informatie over Naturalisatie & Optie en de Rijkswet op het Nederlanderschap (RWN). Hierbij vindt u ook vele praktische tools zoals modellen en checklists. VIND Burgerzaken biedt ook als enige online kennisbron vertalingen van alle buitenlandse wetten.

Verkiezingen

Het algemeen draaiboek Verkiezingen geeft u overzichtelijke informatie over de uit te voeren werkzaamheden rondom een verkiezing. Met het diepgaande commentaar op de Kieswet bent u verzekerd van de meest actuele toelichting op relevante wet- en regelgeving.

Jurisprudentie

Blijf op de hoogte en raadpleeg regelmatig nieuwe jurisprudentie m.b.t. burgerzaken. Veelal voorzien van samenvattingen. Met de jurisprudentie zoekmachine zoekt u bovendien uitspraken op onderwerp, instantie of datum van de uitspraak.

Ja, ik wil een demo

Ontdek hoe VIND Burgerzaken uw werk makkelijker maakt

Meer voordelen voor u…

 

 Complete en actuele landeninformatie

Praktische tools

Het laatste nieuws over uw vakgebied

Updates over webinars en evenementen

 

Direct contact?
Wij zijn elke werkdag te bereiken van 09:00 tot 17:00 op: (070) 378 98 80