Wat staat er in VIND Burgerzaken?

In de zeer complete kennisbank VIND Burgerzaken vindt u als burgerzaken ambtenaar alles wat u dagelijks nodig heeft.  Van overzichtelijk weergegeven landeninformatie en nationaliteitswetgeving tot alles over de BRP en verkiezingen. Met VIND Burgerzaken heeft u alles op één plek.

Praktijkgericht

VIND Burgerzaken is dé kennisbank die uw werk makkelijker maakt. Met regelmatig nieuwe voorbeelddocumenten, praktijkvragen, checklists, modellen en beslisbomen. Op deze manier blijven wij investeren in kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Praktijkgericht
Landeninformatie

Landeninformatie

Compleet en overzichtelijk: landeninformatie in VIND Burgerzaken

 

In de kennisbank vindt u alle benodigde informatie over onder meer afstamming, naam en legalisatie en overlijden. Overzichtelijk weergegeven per land, met korte teksten zodat u snel vindt wat u zoekt.

lijst icoon

Beslisbomen

Dat is makkelijk: stap voor stap naar het juiste antwoord

Soms heeft u te maken met complexe situaties met veel uitzonderingen. In dat geval kunt u de beslisbomen van VIND Burgerzaken goed gebruiken. Door ja of nee te antwoorden op een reeks van vragen, komt u altijd op het juiste antwoord uit. Er zijn beslisbomen over o.a. geboorte, adoptie en scheiding.

BRP koppelingen icoon

BRP koppelingen

Samenwerking met Centric, Gemboxx, Pinkroccade en Procura

Ter ondersteuning van de modernisering van de BRP heeft VIND Burgerzaken een koppeling gemaakt tussen de kennisbank en de BRP systemen van diverse leveranciers. Hiermee werkt u nog efficiënter en bespaart u veel tijd aan zoeken.

eigen beleid icoon

Voeg uw Eigen Beleid toe voor een compleet overzicht, alleen zichtbaar voor uw organisatie.

Naast landelijke wet- en regelgeving hebben overheden vaak ook eigen beleid geformuleerd. Met de Eigen Beleid tool heeft u de mogelijkheid om dit lokale beleid op te nemen binnen de kennisbank, zodat alle informatie op één plek staat. Deze documenten zijn alléén zichtbaar voor u en uw collega’s binnen uw organisatie.

Nederlandse Nationaliteitswetgeving

Uitgebreide informatie en praktische tools

 

VIND Burgerzaken bevat uitgebreide informatie over Naturalisatie & Optie en de Rijkswet op het Nederlanderschap (RWN). Hierbij vindt u ook vele praktische tools zoals modellen en checklists.
VIND Burgerzaken biedt ook als enige online kennisbron vertalingen van alle buitenlandse wetten.

Nationaliteit
BRP icoon

BRP

Verdieping binnen de BRP

In de kennisbank vindt u alle relevante informatie over onder meer reisdocumenten en rijbewijsdocumenten, identiteit en uiteraard de BRP. Bovendien ondersteunt VIND Burgerzaken u door de handige koppelingen tussen de kennisbank en BRP sofware programma’s.

verkiezingen icoon

Verkiezingen

Organiseer efficiënt verkiezingen

Het algemeen draaiboek Verkiezingen geeft u overzichtelijke informatie over de uit te voeren werkzaamheden rondom een verkiezing. Met het diepgaande commentaar op de Kieswet bent u verzekerd van de meest actuele toelichting op relevante wet- en regelgeving.

onderwerpen icoon

Jurisprudentie

Mis geen enkele uitspraak

Blijf op de hoogte en raadpleeg regelmatig nieuwe jurisprudentie m.b.t. burgerzaken. Veelal voorzien van samenvattingen. Met de jurisprudentie zoekmachine zoekt u bovendien uitspraken op onderwerp, instantie of datum van de uitspraak.

Ja ik wil een demo

Ontdek hoe VIND Burgerzaken uw werk makkelijker maakt

Meer voordelen voor u…

 

 Complete en actuele landeninformatie

Praktische tools

Het laatste nieuws over uw vakgebied

Updates over webinars en evenementen

 

Direct contact?
Wij zijn elke werkdag te bereiken van 09:00 tot 17:00 op: (070) 378 98 80